Second City Holiday revue satiriserar jultraditioner Innehåller först

Second City Holiday revue satiriserar jultraditioner Innehåller först

Medan förra årets Twist Your Dickens till stor del satiriserades jul i populärkulturen Charles Dickens, TV-specialer etc. årets show, The Good, The Bad the Ugly Sweater, tar sikte på semestertraditioner i vardagen för vardagliga människor i verkliga världen, från obekväma presentutbyten till kontorspartier och vinterväder. Revueen, som öppnade på måndag, ger dig ganska mycket alla de element du vill ha på en kväll i Second City, bland annat improvisation, publik deltagande, dumma låtar, snabb som en flash blackout gags och lite hård social satir. Och viktigast av allt är det roligt, även om några av skisserna har förutsägbara lokaler eller återanvända idéer som komediföretaget har använt tidigare.

Som instruerad av Karen Parker växlar Sweater mellan överlägsen absurditet och scener baserat på vanliga verkliga scenarier. På den tidigare sidan är en hilarisk löpande gag som presenterar Christian Smith som en skumlig Elf On Shelf-staty som håller igen på olika ställen när ljusen går upp, även bland publiken. En annan stor scen har Clare McConnell och Natalie Metcalfe som grannar slarvigt och sedan avsiktligt skovlar snö i varandras meter en duell som förvandlas till en pantomimed actionfilms svärdstrid, komplett med Matrix esque ‘bullet time’. Hela casten deltar i ett musikaliskt nummer om svävande ‘föräldralösa träd’ som inte blir plockade vid julgranpartiet, som i detta fall heter Chris Pine s julgransar.

Det finns mer inhemsk komedi i andra scener, som den med Smith och Jillian Welsh som ett par som inser att de knappt vet någonting om varandra när kraften i deras stuga går ut och lämnar dem utan internet eller kabelåtkomst för att distrahera dem. Att ge är satiriserad i en scen om Viktminskning Tabletter två äldre damer på vandrare (McConnell och Metcalfe) som har gjort löjliga personliga offer för att ge varandra present och i en där PHATT als gåva till sin flickvän (walesiska) inte kan leva upp till Super Bowl-biljetterna som hon fick för honom. Går Man Ner I Vikt (Smiths karaktär hävdar att han inte firar jul eftersom han är ‘glutenfri’ och håller förvirrande semestertraditioner med tomten på Home Alone.) Och hycklande semester välgörenhet är savagely skewered i en ensemblesång som heter ‘Det är bara hemlösa människor i julen’ som avskedar semestern ‘Årets enda tid’, och hånar begreppet ‘tankar och böner’ som ett tillräckligt offer.

Mer förvirrande är ett rap nummer av al och walesiska, spelar inslagspapper och en båge, predikar om fördelarna med återvinning och återanvändning av inslagspapper. (Wrap! Rap! Hämta det?) Jag är inte säker på om meddelandet menas med vänliga eller ironiska skäl här, det påminner mig bara om de lördagsmorgon-PSA-er som brukade lufta mellan tecknen på 1980-talet.

Prestationsvis, jag satte Welsh på toppen av Santa’s snygga lista, främst för inte en, men två stora roller som barn. Welsh går full över tantrum över golvet som en uttråkad liten tjej på en semesterdagsresa som bara vill åka hem medan hennes pappa (Murray) håller på att bli distraherad genom att prata med en bekant hennes engagemang för denna bit är underbart och roligt. Hon spelar också en blyg andraklassstudent i en julskolans överenskommelse, med Metcalfe och McConnell som andra barn och männen som sina överbärande pappor i publiken.

Andra kasta medlemmar visar fin kemi med varandra i två handerscener, som en med Smith och Metcalfe som ett hyper-Canuck-par beroende av Corner Gas och Tim Hortons och Curling, eller en med McConnell och Welsh som medarbetare som upptäcker en gemensam attraktion efter en festfestival, eller den gamla damscenen med McConnell och Metcalfe.

Som holiday revues går, har Sweater inte den höga energin eller rikheten i Twist Your Dickens. (En handfull av årets scener har faktiskt inget att göra med semestern.) Men medan förra årets Går Man Ner I Vikt show roterades i stor utsträckning kring de sena improviserade föreställningarna av stjärnan Sen Cullen, den här bygger på ensemble samarbete, och alla castmedlemmar bidrar med sin del av skratt. Det är en rolig komedag som firar och spottar de saker vi älskar och loathe om Yuletide.