SEBI att sälja tillgångar till Pancard Clubs den 10 jan

SEBI att sälja tillgångar till Pancard Clubs den 10 jan

Securities and Exchange Board of India (SEBI) kommer att auktionera sju fastigheter som beräknas vara värd 285 kr crore av Pancard Clubs Limited (PCL) den 10 januari. Tillgångarna inkluderar ett fyrastjärnigt hotell i Thane och bolagets säte i Mumbai .

Samtidigt uppmanar Mumbai Economic Offense Wing (EOW) de investerare som drogs av företaget att anmäla sig genom att skicka in kvittot och klagomål till dem.

Enligt SEBI är de fastigheter som ska auktioneras ett fyrastjärnigt hotell som heter Hotel United 21 i Thane, ett kontor i Prabhadevi, United 21 Emerald at House nr 446 i Salcete, Goa, ett kontor på Atlanta Estate i Goregaon, fem Går Man Ner I Vikt kontorrum i Nerul, ett radhus Viktminskning Tabletter i Versova och en tomt med öppet land i Baner, Pune. Gå Ner ett Kilo I Veckan Den totala värdet av fastigheterna, som kommer att auktioneras, uppgår till 2,82,12,43,110 Rs.

Ytterligare undersökning från SEBI har också visat att bolagets ordförande och verkställande direktör, Sudhir Moravekar, har gått iväg och endast fem av bolagsledarna är nu levande för att återbetala de investerade investerarna genom auktionering av fastigheterna. ‘Vi är i färd med att uppskatta värdet av de andra fastigheterna och har redan frusit bankkonton för de försummande företagen’, säger en ledande SEBI-tjänsteman.

‘Vi registrerar offrens uttalanden och samlar in dokument som gavs dem som kvitton som erkänner förvärvet av paketpaketen,’ sa en tjänsteman från EOW.

ALLEGED CHEATING COMPANY PCL har påstås ha bedrivit verksamhet genom att samla offentliga medel via Cumulative Investment Schemes genom att sälja semesterpaket utan att förvärva nödvändiga tillstånd från SEBI. SEBI hade dragit slutsatsen att PCL inte var ett timeshare-företag men hade CIS. Företaget påstås ha dunit 50 lakhinvesterare över hela landet till låtet Rs 7 000 crore.