Sears-likvidationen kan förstöra julen för andra kanadensiska återförsäljare

Sears-likvidationen kan förstöra julen för andra kanadensiska återförsäljare

TORONTO Sears Canada Exit från marknaden i den kritiska fjärde kvartalet säljer perioden hotar att kasta en pall över den kommande helgdagshandelssäsongen som företaget förbereder sig för en massavveckling av varor som börjar denna torsdag. Kanada kommer att börja sälja produkter i ett brett sortiment av kategorier på sina 130 butiker över hela landet och erbjuder fyndpriser på varor som kläder och skor, små och stora apparater, hushållstillbehör och bagage strax före den travlaste tiden på året, ett drag som står för sapaffärer från konkurrerande återförsäljare så som Walmart Stores Inc., Canadian Tire Corp Ltd. och Hudson Bay Co., Ontario, domare godkände återförsäljarförfrågan att likvidera förra veckan i kölvattnet om att inte nå Går Man Ner I Vikt en överenskommelse med sin tidigare verkställande styrelseordförande Brandon Stranzl att köpa affären och behålla vissa butiker öppna. På måndagen bekräftade återförsäljaren Stranzl resignation.Sears Kanada får tillstånd att likvidera alla butiker, lägga av 12 000 Små städer och deras köpcentra brace för ekonomiskt slag av Sears butik stängningar likvidation kommer att förstöra festen för de återförsäljare som hoppas att göra vad Fjärde kvartalet är avsett för, där efter ett år hårt jobb blinkar bläck från rött till svart och de kan generera marginal och betala aktieägarna, säger Jim Danahy, VD för Toronto-baserade butikskonsulent Customer Lab, som sa många små återförsäljare inom köpcentra där Sears är en ankare hyresgäst står också för att ta en träff. Det är inte bra för någon som arbetar i kategorier som Sears säljer. Danahy räknar med att Sears lagernivåer är betydligt lägre än vad de skulle vara om återförsäljaren var i god ekonomisk hälsa, eftersom Sears lämnade skydd för sina fordringsägare i juni när det försökte omstrukturera verksamheten och hitta en köpare. Jag kommer att satsa att Sears gick lätt på att beställa några av varorna, sa han. investerare) Eddie Lampert köpte 2005. Detta är en uthärdad rest. Men likvidationen kommer att vara tillräckligt för att förstöra marginalen för alla andra för (pre holiday) perioden. Thanksgiving i november. Shoppingtraditionen, som började 1952, markerar en period efter vilken återförsäljare är vanligtvis svarta, vilket ger vinst för året. Likvidationen kommer att förstöra festen för de återförsäljare som hoppas göra vad fjärde kvartalet är avsett för , där efter ett år hårt jobb blinkar bläcket från rött till svart och de kan generera marginal och betala aktieägarna inte säker på att det finns någon bra tid (för en likvidationsförsäljning), men det skulle vara bättre i februari än under det sista kvartalet av året, eftersom för många återförsäljare årets viktigaste kvartal är fjärde kvartalet, säger Diane Brisebois, president för Retail Council Gå Ner ett Kilo I Veckan of Canada. Avveckling av denna storlek talar vi inte 100 miljoner dollar här, vi talar en stor mängd handelsvaror. På kort sikt kommer det att få konsekvenser. sa att hon förväntar sig att de flesta stora återförsäljare redan har lagt planer på plats förutse en Sears-likvidation. är säker på att de alla håller ett nära öga på deras lagernivå och prispunkter och differentierande sortiment. Det kommer att bli kortvarigt smärta för vissa återförsäljare i detta men det kommer också att finnas en möjlighet till långsiktig vinst eftersom de har möjlighet att få en del av den marknadsandelen. marknadsandel upptagen av Sears hade minskat stadigt förra året hade företaget 2,6 miljarder dollar i omsättning, mindre än hälften vad de var för tio år sedan. Target hade 133 butiker över Kanada när det tillkännagav 2015 att det skulle stänga sin verksamhet i landet. lyckligtvis för andra återförsäljare såg denna likvidation under det första kvartalet av räkenskapsåret, i allmänhet den längsta delen av året för detaljhandeln. På måndagen bekräftade Sears Canada också att det inte kommer att kunna hedra sina befintliga förlängda garantier på stora biljettprodukter när likvidationsförsäljningen börjar. Under årtionden har varuhushandlaren sålt garantier som sträcker sig utöver standardleverantörernas garantier för delar och arbete för varor som kylskåp och diskmaskiner. Sears sa att det kommer att utfärda en fullständig återbetalning till alla kunder som har köpt Sears Protection Agreements inom de senaste 30 dagarna . Kunder vars garantier ännu inte Gå Ner I Vikt Snabbt upphör att betraktas kommer att betraktas som fordringsägare i företagsrättsprocessen genom försäljningsdomstolen, FTI Consulting.