Sears hade en eländig

Sears hade en eländig

Sears krypterar för att höja kontanterna och minska kostnaderna efter en helt eländig semestersäsong. Försäljningen hos Sears och Kmart-butiker drog under november och december. I butikerna öppna minst 12 månader minskade försäljningen mellan 16% och 17%. Det lägger bara till bekymmer att Sears inte kan vara kvar i affärer mycket längre.

Sears skyllde apotekstängningar hos några Kmart-butiker och färre elektronik erbjudanden på affärshyllor. Men exklusive apotek och konsumentelektronik var försäljningen fortfarande ner 14% till 15%.

Traditionella tegelstenar, inklusive Target (TGT), Kohl (KSS), Macy (s) och JCPenney (KGS) (JCP), rapporterade bättre än förväntad försäljning.

Sears sa att det kommer att skära ytterligare 200 miljoner dollar per år (bortom butikerna som det redan planerade att stänga). Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Och det ser ut att öka hur mycket pengar det kan låna.

Sears säger att det redan har höjt cirka 100 miljoner dollar i ny finansiering och försöker låna ytterligare 200 miljoner dollar. Det letar också efter bättre villkor på de mer än 1 miljarder dollar av skuld som den redan har utestående.

För att företaget ska överleva, sa VD Eddie Lampert att dess långivare och leverantörer måste ha en bättre utsikt över företagets framtid.

Lampert erkände företagets partner anser inte att Sears kan konkurrera mycket längre, och att negativa utsikter sätter Sears i en konkurrensnackdel. Till exempel, vissa leverantörer kräver Sears betala dem pengar på det sättet, de vann inte på kroken om Sears filmar för konkurs.

Relaterat: Jobb överallt! Förutom i butikerna

Lampert insisterade återigen på att Viktminskning Tabletter företaget är på kurs för att göra vinst 2018. Men han varnade också om att bolagets styrelse kommer att överväga alla andra alternativ för att maximera värdet av Sears Holdings ‘tillgångar’ om företaget inte kan refinansiera dess skuld.

Företaget hade redan i fjol redan varnat att det var ‘väsentlig tvivel’ om sin förmåga att stanna kvar på lång sikt. Det har höjt 10,4 miljarder dollar i förluster sedan 2010, det senaste lönsamma året. Sears varnade onsdagen för att den förväntar sig att rapportera en nettoförlust på mellan 200 miljoner dollar och 320 miljoner dollar under det nuvarande kvartalet.

Relaterade: Inte död än Målspel där är fortfarande ett hjärtslag i detaljhandeln

Sears (SHLD) stängde hundratals butiker förra året och lämnade det med drygt 1100. Förra veckan tillkännagav det planer att stänga ytterligare 103 Kmart och Sears-butiker i april.

CNNMoney (New York) Första publicerad 10 januari 2018: 9:27 ET

Kontakta Går Man Ner I Vikt ossSluten CaptioningSite MapMost stock quotedata från BATS. Marknadsindex visas i realtid, förutom DJIA, som försenas med två minuter. Alla tider är ET. Varning. Morningstar: 2018 Morningstar, Inc. Fakta: FactSet Research Systems Inc.2018. Chicago Mercantile Association: Vissa marknadsdata är egenskapen hos Chicago Mercantile Exchange Inc. och dess licensgivare. Dow Jones: Dow Jones varumärkesindex är proprietära till och beräknas, distribueras och marknadsförs av DJI Opco, ett dotterbolag till S Dow Jones Indices LLC och har licensierats för användning till S Opco, LLC och CNN. Standard Poor och S är registrerade varumärken som tillhör Standard Poor Financial Services LLC och Dow Jones är ett registrerat varumärke som tillhör Dow Jones Trademark Holdings LLC. Allt innehåll i Dow Jones varumärkesindex Dow Jones Indices LLC 2018 och / eller dess dotterbolag.