Sears Canada letar efter att stänga alla återstående butiker

Sears Canada letar efter att stänga alla återstående butiker

Sears Canada Inc. har beslutat att stänga sina dörrar och söker godkännande för att likvida sina cirka 130 återstående butiker, vilket lämnar ytterligare 12 000 anställda över hela landet utan arbete.

Den embattledade återförsäljaren, som sökte skydd från sina fordringsägare i juni, sa tisdag att det inte hade hittats en köpare som skulle göra det möjligt att fortsätta som ett löpande företag.

Förra veckan fick Sears ett reviderat bud från en köparegrupp ledd av sin verkställande styrelseordförande Brandon Stranzl för att köpa verksamheten och hålla den i drift. Det var det senaste draget i en veckors lång diskussionsprocess efter att Stranzl trampade bort från sin roll för att starta budet.

Men på tisdag sa återförsäljaren att uttömmande insatser, ingen livskraftig transaktion mottogs. En advokat för Stranzl svarade inte omedelbart på begäran om kommentarer.

Sears Kanada domstol utnämnd övervakare FTI Consulting Kanada berättade för domstolen förra veckan skulle det överväga det reviderade budet men företaget sprang ur pengar och tid.

Sears Canada har för närvarande 74 full varuhus, åtta Sears Home Stores, och ungefär 49 Sears Hometown-butiker, som står inför stängning, enligt bolagets talesman Joel Shaffer.

Återförsäljaren har för närvarande cirka 12 000 anställda, varav tre fjärdedelar är deltid, tillade Shaffer. Av de cirka 800 anställda i huvudkontoret i Sears Canada kommer den stora majoriteten att lämna nästa vecka, sa han.

Den siffran inkluderar de 2 900 arbetskraftsnedsättningar som Sears Canada tidigare meddelade i juni, då det tillkännagav stängningen Gå Ner ett Kilo I Veckan av 20 varuhus, 15 Sears Home-butiker, Viktminskning Tabletter 10 Sears Outlet och 14 Sears Hometown-platser.

Sears Canada planerar att starta likvidationsförsäljningen senast 19 oktober, en process som förväntas fortsätta i 10-14 veckor.

Men Susan Ursel, en advokat som representerar nuvarande och tidigare Sears Canada-anställda, säger att en likvidation skulle vara skadlig. Ursäkta att minst sagt att detta går i den här riktningen, sade Ursel i en intervju. Vi arbetar tillsammans med pensionsrepresentantrådet för att fortsätta alla möjligheter som ett alternativ till likvidation. Så, det är över ännu. skulle bara säga att de tittar på formerna för en driftoperation. för en grupp långivare som har givit gäldenären innehavsfinansiering till Sears Canada för att hålla det flytande drivit för att ett likvidationsavtal ska ingås senast 7 oktober. Långivarna pressade till godkännande senast 13 oktober för att likvida före den viktiga semesterperioden och maximera värdet.

Sears Canada har funnits i enlighet med lagen om företagskrediteringsavtal sedan juni, men hade kämpat i åratal då konsumenterna graviterade mot e-handel och bort från stora varuhus. Williams Group, sa att återförsäljaren hade tagit några positiva steg för att återuppliva varumärket de senaste åren, till exempel en ny logotyp och använda popup-butiker.

Det var allt lite, för lite, för sent, sa han.

Sears Canada har mött en ständig undergång under de senaste 20 åren, säger detaljanalytiker Bruce Winder, grundare och partner för Retail Advisors Network. Han pekade på försäljningsminskningar, dammiga hyllor och brist på investeringar i teknik.

Flyttet mot likvidation är det senaste beviset på att den kanadensiska detaljhandeln är i flux Går Man Ner I Vikt och att företag som var säkra årtionden sedan nu hotar han tillade.

Winder tillade att det kanadensiska detaljhandelslandskapet är mycket mindre nu, vilket gör det svårare för tusentals Sears Canada-anställda att hitta nya jobb av liknande kaliber.