Sears Canada kunde möta likvidation

Sears Canada kunde möta likvidation

TORONTO Sears Canada kunde börja en fullständig Viktminskning Tabletter likvidation av verksamheten redan den 19 oktober då klockan går ner på ett erbjudande från verkställande direktören Brandon Stranzl.Stranzl, som gjorde sitt senaste ändrade bud på företaget på tisdagskvällen, är den enda potentialen köpare av de distressed återförsäljare tillgångar som vill driva återförsäljaren som en going concern.But det verkar han har lite tid kvar att träffa ett bud med Sears och dess rådgivare, eftersom de långivare som har hållit pengarna förlora affärer svänger sedan juni kommer att fråga Ontario överdomstol domare Glenn Hainey den 13 oktober att godkänna en likvidation av Sears resterande tillgångar. Processen att sedan likvida platser kunde börja så fort som 19 oktober, med en möjlig förlängning till 26 oktober enligt domstolshandlingar. Sannolikt bud kan inte vara genomförbart, sa Sears advokat Jeremy Dacks från Osler, Hoskin Harcourt LLP, Hainey i en domstol som hörs onsdag.har en mycket kort säkring på en eventuell Gå Ner I Vikt Snabbt Piller likvidation av bolaget. Är en av dem nära dig? Sears Canadas styrelseordförande Brandon Stranzl. På tisdagen avslöjade domstolshandlingar att Sears förlorar miljontals dollar i veckan. Övervaka FTI Consulting sa att en transaktionstransaktionstransaktion för Sears endast kunde bedrivas om det var gjort i samband med pågående tillgångsförsäljning, som syftar till att maximera värdet för andra borgenärer och intressenter. De har länge stött på den här verksamheten, sade Joseph Latham, rådgivare för Wells Fargo, onsdagen. De långivare förespråkar att en likvidation ska börja bra före jul för Går Man Ner I Vikt att kunna dra nytta av årets mest trafikerade årstid. När semestrarna närmar sig, måste företaget välja en stig, säger Orestes Pasparakis från Norton Rose Fulbright, advokaten för FTI Consulting. Sears Canadas framtid har varit osäker sedan juni , när den Toronto-baserade återförsäljaren arkiverade för konkursskydd genom Companies Creditors Arrangement Act, som meddelade nedläggningen av 59 butiker och uppsägningarna av 2 900 anställda.Det kom efter år av svindlande försäljning och insatser av Stranzl att vända sig om företaget under de föregående 18 månaderna med hjälp av en ny logotyp, renoverade butiker, en ombyggd webbplats och IT-plattform och ett nytt off-pris avsnitt av verksamheten som skulle konkurrera med rabatterna som erbjuds av handlare som Winners.Sears debitor i besittning (DIP) långivare har utfärdat 2,7 miljoner dollar i betalningar till betalning hittills på grund av milstolpar missade av Sears under domstolens godkända omstruktureringsprocess, hörde dom onsdagen. Dessa milstolpar innefattar enligt domstolsdokumenten att man inte lyckades välja ett framgångsrikt bud för verksamheten senast den 25 september, och att man inte började stänga försäljningen för butiker som inte ingår i de framgångsrika buden den 27 september. Susan Ursel, en advokat som representerar bekymmerna för cirka 3 600 tidigare Sears-anställda och 14 000 aktiva anställda, sa att hennes kunder stöder fortsatta pågående diskussioner med Stranzl. Stranzl tidigare bud bedömdes vara villkorligt i ett antal avseenden, övervakaren sa i sin rapport denna vecka. Innan frågan är löst, begärde Ursel att inga ytterligare standardbetalningar skulle göras till DIP långivarna utan domstolsbeslut. spenderar pengar på den standard som annars skulle kunna gå till kreditorer och intressenter, sade Ursel. Mark Zigler, en advokat i Koskie Minsky som representerade Sears pensionärer, sa att hans kunder inte motsatte sig ett pågående erbjudande skulle placera dem i en likvärdig eller bättre position än en likvidation.Men Zigler noterade att Sears Canada pensionen är underfinansierad med cirka 270 miljoner dollar, och att anställda kommer att ha stora fordringar. Det har inte skett några pensionsminskningar till dags dato, tillade han pensionärerna som kommer att bära bristen på kostnaden för att fortsätta denna övning. Han sa om det finns förseningar i hur man hanterar antingen Stranzl-budet eller likvidationsbudet. På onsdagen, Rättvisa Hainey beviljade Sears försäljning av apparatkedjan Corbeil, dess SLH-transportavdelning, tre av sina hushållsföretag, försäljningen av 12 Sears-butiker och försäljningen av ett distributionscenter till Indigo Books and Music.