Sears Canada beviljade tillstånd att avveckla återstående 130 butiker

Sears Canada beviljade tillstånd att avveckla återstående 130 butiker

TORONTOFor Blaise Viktminskning Tabletter Lyle, Sears Kanada beslut att stänga dörrarna för gott efter 65 år ger upphov till många känslor.

Den nationella återförsäljaren, som fick ett godkännande från en Ontario-domare på fredagen för att likvida sina återstående butiker, har varit en stadig fixtur i sitt liv sedan han började som försäljningsassistent där för ungefär 39 år sedan som tonåring i gymnasiet.

Över den tiden säger Lyle att han gift sig, hade barn och såg på att de blev utbildade vid den tidpunkt då han avslutades i juni från sin roll som marknadsföringschef.

Sears-familjen var alltid en del av en fest som jag någonsin haft i mitt liv. Det var mer av en familj för mig, men det var också ett slutet på en tid, för Kanada, den 58-årige Toronto-mannen.

Sears Canada kommer att fortsätta med sitt förslag att likvida sina resterande cirka 130 butiker över hela landet och sätta ytterligare 12 000 anställda ute av arbetet efter att ha fått det gröna ljuset från Ontario Superior Court på fredagen.

Det innebär inte att man tar hänsyn till den första omgången av 59 butiksavslutningar efter att varuhushandlaren begärt en domstol för skydd från sina fordringsägare i juni, då företaget avskedade 2 900 anställda, däribland Lyle.

Sears Canada hade så många som 17.000 anställda i juni.

Förutom uppsägningarna har det också förlorat en del av sin arbetskraft att avliva de senaste månaderna, säger Susan Ursel, en advokat som representerar nuvarande och tidigare anställda.

Processen med likvidation av lager kunde börja så tidigt som 19 oktober och fortsätta i 10-14 veckor, vilket sträcker stängningsförsäljningen under den livliga semesterperioden.

Sears Canada har för närvarande 74 full varuhus, åtta Sears Home Stores och 49 Sears Hometown butiker, som alla står inför stängning.

Påverkan kommer att märkas särskilt i mindre centra, där Sears Canada ofta är ett ankare i de lokala köpcentra som betjänar dessa samhällen.

Rättvisa Glenn Hainey godkände Sears Canada-rörelsen fredag ​​och sade att han var nöjd med att det inte fanns något Viktminskning Tabletter genomförbart alternativ och förlängde sitt borgenärsskydd till den 22 januari Gå Ner I Vikt På En Vecka för att möjliggöra likvidationsprocessen.

Orestes Pasparakis, en advokat som representerar domstolen utnämnd övervakar FTI Consulting Canada, sade att det stödde likvidationen eftersom det inte trodde att det fanns något annat alternativ.

erkänna att i dag kommer ordern effektivt att ge Sears Canada 65 år som nationell återförsäljare till ett slut, berättade han för domstolen. människor har jobbat hårt för att förstå om det finns ett lönsamt alternativ. Det verkar som om det inte finns det. köpare grupp ledd av Sears Kanada verkställande ordförande Brandon Stranzl hade varit i diskussioner för att köpa återförsäljaren och fortsätta att driva den. Stranzl, som gick iväg från sin roll med företaget i augusti för att lansera ett bud, var i Toronto-rättssalen på fredagen. Han svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar som lämnades in via sin advokat.

Jeremy Dacks, en advokat för Sears Canada, berättade för domstolen fredagen att företaget var fortsatt optimistiskt och många intressenter arbetade dygnet runt, men i slutändan bestämdes att likvidation var det bästa sättet att maximera värdet för intressenterna.

Uppgifter om eventuella bud har inte offentliggjorts, eftersom konfidentiell information under försäljningen hålls generellt hemlig enligt lagen om företagskrediter.

Enligt villkoren i likvidationsavtalet kan Sears Canada säga upp avtalet om en annan potentiell transaktion uppstår, men måste betala en avgift för avgång och ersättning på totalt 4,55 miljoner dollar.

Andrew Hatnay, en advokat som representerar Sears pensionärer, sa att hans team hade varit aktivt engagerad i diskussioner om en eventuell transaktion under de senaste 10 dagarna. Trots fredags godkännande sa han utanför domstolen att han planerade att fortsätta diskussionerna och utfärda kvarvarande på bordet. tillade också att pensionsförmånerna fortsätter utan avbrott för närvarande och hans lag förväntar sig att hävda ett krav på att pensionsunderskottet betalas i prioritet till andra borgenärer.

Vera Asselin, som tillsammans med Lyle var i Toronto-rättssalen på fredagen, var väldigt mindre optimistisk än Hatnay.

Hon har följt förfarandet sedan hon avbröts från sitt jobb i lagerfördelning vid Sears Canada huvudkontor i juni och kände att det var viktigt att vara där personligen.