Eagles storm över Vikingar i första omgången av turneringen

Eagles storm över Vikingar i första omgången av turneringen

Eaglesna måste dock bosätta sig för en 98 46 seger mot deras cross town rival Emerald att flytta in i andra omgången av BSN Sports Golden Eagle Holiday Classic.

‘Poäng är irrelevanta för oss. Det är kul att se upp och se dig gjorde 99, 100 eller vad som helst. Men slutresultatet är vad vi var efter, sade Greenwood boys basketbollstränare Kelcey Stevens. ‘Barnen gjorde ett bra jobb med att komma ut, knuffa ner och avsluta basketbollsspelet.’

Greenwood (2 3) åberopade 3 poängskottet tidigt i matchen, fick en från junior Donovan Williams för att starta poängen, sedan ytterligare tre för att sparka örnarna till en tidig 15 3-ledare.

Fyra av Greenwoods första fem gjorda fältmål kom från 3 poäng.

‘Det fanns obestridda skott. Vissa nätter de faller och andra nätter har vi varit en del av dem de inte,’ sa Stevens. ‘Några av dem var bra utseende som kom ut av dribbelpenetrationen, och andra var inte nödvändigtvis stora skott, men vi säger alltid att det är en bra hink. Alla hinkar är bra. ‘

Emerald s (0 6) långsam start till säsongen fortsatte som vikingarna aldrig återhämtade sig från Greenwoods 3-punkts spärr och trailed 47 27 i halvtid.

Junior Luke Deal ledde vikningarna med 13 poäng, följt av yngre Jamil Martin som hade 12 poäng.

Fem Greenwood spelare slutade i dubbla siffror, bland annat sophomore Alex Cunningham, som gjorde ett spel hög 18 poäng.

‘Minuter är förtjänta. Han har jobbat bakom sig och tjänat minuter,’ sa Stevens. ‘Allting börjar i praktiken. Han gör mycket bättre, och ju mer han tränar, desto mer tid kommer han att få. Jag sa till honom, ‘Du’ är uppe här för en anledning. Det spelar ingen roll vilken grad du är i. ”

Stevens lutade sig på en trio av sophomores för att bära huvuddelen av poängen förra säsongen efter att armén begått Jordan Coleman drabbats av knäskada. Junior JaVarion Calhoun hade 15 poäng och junior Donovan Williams färdig med 13 poäng.

Alex Cunningham 18, JaVarion Calhoun 15, Donovan Williams 13, BJ Seigler 13, Maissiah Carter 12, TaVarious Spencer 11, Marquise Tapp 9, MJ Holloway 5, Kevy Morgan 2.