Eagles ‘1960 NFL-titelvinst inkluderade en fanfel som historien har glömt

Eagles ‘1960 NFL-titelvinst inkluderade en fanfel som historien har glömt

Ändå har en händelse som är värd att inkludera i eller nära toppen av en sådan lista en utspelad blodig kamp mellan fans och Philadelphia-polisen vid en av de mer minnesvärda händelserna i modern sportshistoria från den välbekanta berättelsen.

Episoden den 26 december 1960, den dag då örnarna vann sitt senaste NFL-mästerskap, blev verkligen ignorerad vid den tiden. Det var Page 1 nyheter på följande morgon Inquirer, under en rubrikläsning, Crowd Hails Eagles, Wild Melee Mars Jubiliation.

Enligt olika moderna konton hade meleen sina rötter strax före halvtid, när örnarna Bobby Walston startade ett 15-meters fältmål vid Franklin Fields östra änden.

Ändå, när Green Bay Jim Taylor stoppades på 20 gården och pistolen lät, följde en arg rush mot den östra ändzonen. En galax av irriterad polis väntade där, bakom ett rep. När rusarna bryter mot barriären plockade de upp kroppsligt och slog tillbaka över repet.

Inquireren skrev, förbittring på hur bluecoats avstod de första försöken. Flaskor, sitsar av säten, jämn senapskrukor sattes till spärren.

Missilerna slog poäng av poliser. Flera togs till Philadelphia General Hospital, ett med en djup ansiktsgash, andra med ögonskador.

Sedan, i vilken tidningen beskrev som vedergällning, invaderade polisernas poliser de lägre tribunerna. En fullskalig kamp slog sig, några fans slog upp sig i träbänkarna, naglarna stickade ut.

En åskådare, Richard Surbeck, 22, av Wynnewood, monterade en räkneavgift, ropade på, hjälp mig. Låt oss få dessa poliser! Ironiskt nog, medan han och andra fans var uppträdande som sådana, var Surbeck bokstavligen en choirboy. Den ex Episcopal Academy glee klubbmedlemmen skulle arresteras och bötes 50 dollar, men inte förrän han skjutit en polis ner en trappa och brottades med en annan. Den officer, Lt. William Murphy, behandlades för hand- och axelskador, Surbeck för hårbotten.

Allt varade 15 fula minuter, varpå målposterna föll i alla fall. Brun arg, och inte förvånansvärt, skyllde på skeletten och en växande respektlöshet för lagen. Två timmar efter matchen slutade han att polisen fortfarande tog bort berusade fans från bänkar, under stativen, på fältet.

detta slutar inte, Brown insisterade, kommer att dödas.

Det förundrar dig att undra varför, med tanke på sin blodiga svårighetsgrad, den utbredda laglösheten och vårt besvärade idrottsliga rykte, har nästan alla även filadelfier som var där, utelämnat det här avsnittet från den välkända katalogen av avgifter på vårt sportrampark.

Svaret ligger sannolikt i det förskräckliga sättet som nostalgi förvandlar så ofta till verkligheten. Åtminstone tills ett annat örnarmästerskap, minnen av 26 december 1960, alltid blir sepia tonat för dem som upplevde det.

Den berusade vem kastade upp på våra skor den eftermiddagen, vinterkylan, de överfulla gångarna, obekväma bänkar och helvete toaletter allt som, som melee, har blivit subumed i glansen av en behaglig, avlägsen reflektion.

En artikel i den här månaden Smithsonian-tidningen på den tragiska överdoseringsdöden på 1950-talet sångstjärnan Frankie Lymon behandlar samma fenomen.

Lymon America, doo wop America, var aldrig enkelt, aldrig söt, MacGregor skriver, var snarare en Amerika som komplex och wracked av animus som någon i historien. Det var samma Amerika som dödade Emmett Till, trots allt, en annan ängel mötte barn med äppelkinn och ett brett, ljust leende.